A Windows 10 Update szolgáltatásának testreszabása

A Windows 10 megjelenése számos pozitív és negatív újítást hozott magával. Ezek közül most a legtöbb ember számára az egyik legbosszantóbbra - a Windows Update-re - nyújtok megoldást.

_

Bizonyára észrevettük már, hogy az előző Windows-verziókhoz képest itt már nem igazán tudjuk meghatározni például azt, hogy mindössze értesítsen bennünket a rendszer és ne kezdje el azonnal le is tölteni és telepíteni a rendszerfrissítéseket.

_

Szerencsére van megoldás, Windows 10 Pro verziók esetében kövessük az alábbi lépéseket:

- a START-menü futtatás parancsa - Windows + R billentyűk - segítségével indítsuk el a Helyicsoportházirend-szerkesztő nevű rendszerösszetevőt - a gpedit.msc beírásával és futtatásával,

- az itt megjelenő listából a következő lehetőségeket válasszuk: Számítógép konfigurációja -> Felügyeleti sablonok -> Windows összetevők -> Windows Update -> Az automatikus frissítések konfigurálása,

- itt első körben az Engedélyezve lehetőség legyen megjelölve, aztán a többi beállítást pedig mindenki saját maga döntheti el.

A beállítás életbe léptetéséhez pedig adjuk ki a már ismert futtatás menüből, vagy parancssorból még a gpupdate parancsot.

_

Windows 10 Home verziók esetében pedig a gpedit.msc helyett a regedit-et futtatva kövessük az alábbi lépéseket - vagy egyszerűen tömörítsük ki és futtassuk le a könnyítésünkre megírt .reg állományt-t:

- az itteni listából a következő lehetőségeket válasszuk: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows -> Itt hozzunk létre a Windows kiírásra kattintva jobb egérgombbal egy új Kulcs-ot WindowsUpdate néven, ezen belül pedig még egyet AU néven. Ezt követően pedig az AU-n belül hozzunk létre egy új DWORD típusú elemet is AUOptions néven. Ennek értéke pedig az alábbi számok valamelyike legyen:

- 2 - amennyiben a rendszerfrissítés letöltéséről és telepítéséről egyaránt értesítést kérünk,
- 3 - a letöltés automatikus legyen, de a telepítésről értesítsen,
- 4 - a letöltés és telepítés egyaránt automatikusan - a rendszer ütemezése szerint történjen,

A beállítás érvénybe léptetéséhez a számítógép újraindítása szükséges.

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.